Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

The students of class A1 wrote about the briefing that they had by the MEDITERRANEAN SOS Network, a non-profitable, non-governmental organization



Στις 8-10-2008 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μια ενημέρωση του Δικτύου Μεσόγειος SOS. Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή εμπειρία. Μάθαμε πολλά για τον πλανήτη μας και για το νερό. μας είπαν πως για να γίνουμε ενεργοί πολίτες πρέπει να κάνουμε κάτι κι εμείς. Μπορούμε να καταναλώνουμε πολύ λογότερο νερό απ' ότι καταναλώνουμε σήμερα. Θεωρώ ότι αυτό το πρόγραμμα ενημέρωσης πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί μέσα από αυτό εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας και γινόμαστε υπεύθυνοι πολίτες.
Αναστασία Καραπιλιάφη Α1

Από την ενημέρωση έμαθα ότι το 95% είναι αλμυρό νερό, το 4% είναι γλυκό νερό της θάλασσας και το 1% γλυκό νερό ποταμών - λιμνών.
Στο σπίτι μας ξοδεύουμε νερο:
στην τουαλέτα 40%
στο μπάνιο 25%
στο πλύσιμο πιάτων 20%
στην κουζίνα 10%
στο καθάρισμα 5%
Κατάλαβα ότι αν δε δράσουμε, σε λίγα χρόνια δε θα έχουμε νερό.
Κατερίνα Κολοκοτρώνη Α1

Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, το οποίο δεν πρέπει να σπαταλιέται. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν άσκοπα το νερό. Από την ενημέρωση μάθαμε ότι χωρίς το νερό δεν υπάρχει ζωή, γι' αυτό στο εξής θα προσέχουμε πολύ και δε θα το ξοδεύουμε.
Βασιλείου Μαρία Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου