Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού

The student of class A1, Athanasakis Michalis presents the analysis of Ntinopoulos’ novel “ The little dolphins of Amvrakikos”




Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας διδαχτήκαμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ντίνου Δημόπουλου "Τα δελφινάκια του Αμβρακικού". Μου άρεσε πολύ κι έτσι αποφάσισα να σας το παρουσιάσω. Σας συστήνω να το διαβάσετε.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Ντίνος Δημόπουλος, είναι και σκηνοθέτης. Αφιερώνει το βιβλίο στο γιο του, Χρήστο.

Τα πρόσωπα της ιστορίας είναι ο Πέτρος, η Ανθούλα, ο Πάνος και οι συγγενείς των παιδιών. Τα διάφορα γεγονότα διαδραματίζονται στο Κοχύλι, ένα χωριό κοντα στον Αμβρακικό Κόλπο, ένα καλοκαίρι στη δεκαετία 1920 - 1930.
Ο Πέτρος και η Ανθούλα καθώς παίζουν ανακαλύπτουν κάτι εκπληκτικό και συνάμα τρομερό. Μια φτωχική καλύβα φιλοξενεί ένα φυματικό παιδί, τον Πάνο. Τα παιδια προσπαθούν να τον βοηθήσουν, αλλά οι κάτοικοι του χωριού δεν τον θέλουν.
Αυτή η συγκινητική και τρυφερή ιστορία έχει κερδίσει πολλά βραβεία: 1ο βραβείο σε φεστιβάλ στη Βοστώνη, 1ο βραβείοστο φεστιβάλ των Καννών και το 1ο βραβειο σε φεστιβάλ στην Αυστρία. Οι κριτικές ήταν όλες θετικές και οι δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν τους ήρωες "τρυφερά δελφινάκια".
Εμείς παρακολουθήσαμε την ταινία σε προβολή που έγινε στο σχολείο μας και μείναμε καταγοητευμένοι.

Αθανασάκης Μιχάλης, Α1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου